Taal Taal

English English Nederlands [Beta] Nederlands [Beta]

Blogs Blogs

Terug

Mijn project in Vietnam

Nog maar één maand en dan zit ik in Viet Nam!  Het komt nu wel heel dichtbij. Ik vind het wel spannend, maar zenuwachtig ben ik (nog) niet echt. Ik heb er vooral heel erg veel zin in! Nu moet ik serieus gaan nadenken over wat ik nog moet regelen voor vertrek, zoals een visum voor Vietnam. En wat ga ik allemaal meenemen? Past het in 1 koffer voor twee maanden? En een reisgids van Vietnam lijkt me ook wel handig om te hebben. Verder moet ik nog wat zomerkleding aan gaan schaffen, want in Can Tho is het namelijk elke dag rond de 30 graden! Heerlijk.

Ondertussen heb ik ook mijn vliegtickets geboekt en pas Vietnam visum bij aankomst aan. Ik vlieg met Emirates naar Ho Chi Minh City, Vietnam. Ik vertrek op wo 4 maart vanaf Schiphol met een overstap in Dubai na zo’n 6 1/2 uur vliegen. Dan heb ik ongeveer twee uur overstaptijd en vervolgens duurt het nog 7 uur voordat ik in HCMC aankom. Dat wordt een lange reis!
De terugreis gaat ook weer via Dubai. Ik zal op woensdag 6 mei rond 13.15 weer landen op Schiphol. Ik heb nu ook (bijna) alle benodigde vaccinaties gehaald, wel 7 (!), verspreid over vier keer bij het vaccinatiecentrum.
Ik ging dinsdag naar Breda voor mijn laatste rabiës prik. Stond ik daar precies op de juiste tijd en de goede locatie… alleen wel mooi op de verkeerde dag! Ze waren er niet, dus kon ik weer dat hele stuk terugrijden naar huis. Goed bezigggg. Volgende week woensdag een nieuwe poging om alsnog die laatste prik te halen.

Gelukkig vielen de prikken zelf mee, alleen had ik de dagen erna soms best wel spierpijn! Ik heb verder heel veel info gekregen, van waar je op moet letten en wat je vooral niet moet doen, zoals zwemmen in zoet water vanwege de parasieten die erin kunnen zitten… ieuwww! En het is handig om een klamboe mee te nemen tegen de muggen. Gelukkig zit ik wel in een malaria-vrij gebied! Dus hoef ik geen malaria tabletten te slikken.

Ook komt er nog een deelnamedag die georganiseerd wordt door Vrijwillig Wereldwijd. Dan kan je alvast de andere vrijwilligers leren kennen die rond dezelfde tijd als mij ook in Vietnam zijn. Verder kan je nog vragen stellen en worden de laatste dingen gecheckt die je geregeld moet hebben voor vertrek. De deelnamedag is op za 21 februari, al hoop ik dat het nog verzet kan worden naar een andere datum, omdat ik dan op wintersport ben.

Het leek me leuk om alvast wat Vietnamees te gaan leren, maar helaas, dit idee is al gelijk om zeep geholpen… Het Vietnamees schijnt voor ons Westerlingen nogal moeilijk te zijn om te begrijpen of aan te leren. Die moeilijkheid zit hem voornamelijk in de uitspraak. Door de toonhoogte te variëren kan een woord wel zes verschillende betekenissen hebben… en een foutieve uitspraak geeft al snel aanleiding tot verwarring. Dus laat ik het maar gewoon bij Engels houden in Vietnam. Het Engels is daar sterk in opmars en in de meeste grote steden kan je goed met Engels terecht, heb ik me laten vertellen.

Dus no worries!

Vorige
Reacties